Vezetői képzéssorozatunk:

Vezetői szerep betöltése:

Elsősorban újonnan kinevezett vezetők számára javasoljuk. Segít a helyes szerepértelmezésben, és megfelelő vezetői kommunikáció megteremtésében. Az új kinevezés számos problémával állítja szembe a vezetőt: Hogyan fogadtassa el korábbi kollégáival a helyzetét? Mi legyen a megfelelő kommunikáció? Mit is várnak el tőle és ő mit várjon a munkatársaitól? Ilyen és hasonló gondolatok foglalkoztatják őket. Tréningjeinken és az opcionális Coaching támogatások során e kérdések megválaszolásában és a helyes szerepértelmezésben nyújtunk segítséget.

 

Fejlesztő vezetői szerep:

A vezetői szerep betöltésén, és önmaguk elfogadtatásán túl a vezetők egyik fontos feladata a munkatársak menedzselése, kompetenciáik, motivációjuk erősítése. E képzések eljuttatják a vezetőkhöz azokat a people menedzsment technikákat, melyek birtokában ezen elvárásoknak meg tudnak felelni. Képesek lesznek saját vezetői módszereiket a munkatársaik fejlettségéhez igazítani. Tovább erősödik vezetői személyiségük. Képessé válnak csapatukat fejleszteni, és jó teljesítményre inspirálni.

 

Felhatalmazó vezetői szerep:

Ha a csapat már kellőképp fejlett, a vezetőnek tudnia kll háttérbe vonulni. Míg a coach típusú vezetés erős vezetői jelenlétet követel meg, és emiatt kissé paternalista személetet közvetít a felhatalmazó típusú vezetés a fejlett munkatársak esetében lehetséges. A munkatársak önmotívációján, fejlődési igényén keresztül történő vezetés másfajta vezetői eszközöket és szemléletet követel meg. E képzéseken ezekhez az eszközökhöz juttatjuk hozzá a résztvevőket. A felhatalmazó típusú vezetés extrém verziója a szervezeti szintű Teaming bevezetés.