Rendszertábla, avagy, ami szavakkal ki nem mondható

A kérdés, hogy mit lehet elérni a Rendszertáblával, mint a coaching intervenciós eszközével, amikor elakad az esetfeldolgozás, mert túl sokat beszél, értelmez a coaching partner? Mit mutat meg a tábla, amikor a partner zárkózott, nehezen fejezi ki az érzéseit, vagy más esetben, amikor azon a szemüvegen látja magát, amit a szervezete, cége, az „elvárások” adtak rá? A standbeszélgetésen ezekre a kérdésekre adta meg a választ Miatovics Márta vezető coach.

A bemutató során három esetet mutattunk be, amikor a Rendszertábla a szavakkal ki nem  mondott, rejtett összefüggéseket, érzéseket tárta fel a coaching a partner és a coach számára.

 

Az első esetben láthatóvá vált az, hogy milyen a vezető-coaching partner viszonya a csoportjával, milyen a tempója, és vajon jó-e ez így. Lehetősége volt arra, hogy „átírja” ezt a kapcsolatot, átrendezze a táblát, ahogy jobbnak találja.

A 2. esetben a partner rádöbbent az önmagának emelt falakra, és a saját kreativitásával, erejével támaszfalakat épített belőlük.

Végül a 3. eset kapcsán bemutatott tábla, ami a magánélet-szakmai élet harmóniájáról, és a kiégésről szólt, saját, privát területünkre terelte a beszélgetést a standbeszélgetésen részt vett érdeklődőkkel.