Általános gyakorlat, hogy a tréning, tanácsadó cégek különböző felméréseket, vizsgálatokat végeznek a fejlesztési programok előkészítéséhez, azonban többnyire csupán egy-egy területre fókuszálnak (kompetencia, folyamatok, rendszerek, vezetői elvárások, stb).

Az X-ray® abban más, hogy komplex diagnosztikát végez. Igazodva a fejlesztési célokhoz, legyen szó egy vezetői csapat készségfejlesztési igényéről, vagy akár egy komplex HR vagy értékesítési tanács-adói fejlesztési igényről, mindezt más-más mélységben, gyorsaságban képes megtenni.

Az X-ray® eszköz egy pillanatfelvétel, mely azt mutatja meg, ami ’szabad szemmel’ nem látható. Sokszor csak azt tudjuk megmondani, hogy fáj valami, de az okát, forrását nem látjuk. Ezért fontos, hogy feltárjuk a probléma okát, a fejlesztendő terület jelenlegi állapotát mert csak így tudjuk megtalálni a megfelelő ’gyógymódot’, megoldást.

Egy tréningprogram előkészítéséhez elegendő a strukturált interjú, amely meg tudja mutatni a kiinduló állapotot és az új készségek bevezetésével kapcsolatos lehetséges akadályokat. Amennyiben a fejlesztési programba folyamat vagy rendszer fejlesztést is iktatunk, egy mélyebb vizsgálatra, komplex audit beiktatására is szükség van, mely alaposabban tárja fel az eddigi működés gátló tényezői. Megmutatja azt, ami szemmel nem látható.

X-ray® diagnosztikai szintjei a következők:

A mérési szinteket (módszereket) mélység, gyorsaság és költséghatékonyság alapján állítottuk össze. Ennek alapján például a Basic csomag esetében az összetett kérdőíves felmérés díjmentes. Testre szabása, kiküldése és kiértékelése 1 hetet vesz igénybe, mégis általa hasznos információkat tudunk meg a célcsoport tudásszintjéről az adott témában, gyakorlatáról, tapasztalatairól, attitűdjéről és motivációjáról az új ismeret elsajátítása kapcsán valamint munkahelyi környezetéről (támogató rendszerekről, folyamatokról) a résztvevő szemével.